Följ Tillväxtverket

Dags för årets Sweden Demo Day

Pressmeddelande   •   Dec 12, 2017 12:11 CET

Idag tisdagen den 12 december är det åter dags för Tillväxtverket att stå som medarrangör för Sweden Demo Day på Münchenbryggeriet i Stockholm. Det är Sveriges största arrangemang i sitt slag där entreprenörer och investerare möts.

Även i år är Tillväxtverket en av huvudsponsorerna för årets upplaga av Sweden Demo Day, i år tillsammans med IIS – Internetstiftelsen i Sverige, Vinnova, Business Sweden samt Sollos Pris, ett inspirationspris för entreprenörskap. Övriga partners är en rad aktörer inom den svenska startup scenen, bland andra investerare som EQT Ventures och Industrifonden.

Sweden Demo Day är Sveriges största matchmaking-event för startupföretag. Det ger entreprenörer en möjlighet att presentera sig och sina företag för investerare och andra intresserade. 1600 personer är anmälda, varav 600 entreprenörer. Under dagen kommer de ställa ut på den öppna mässytan och pitcha på scen. Det finns även möjlighet för företagare att träffa kända investerare på privata möten i samarbete med nätverksappen Lunchback. Med förhoppning om att alla dessa möjligheter till möten kan leda till nya investeringar i digitala företag med stor tillväxtpotential.

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg, Tillväxtverkets Gunilla Nordlöf och investeraren Johan Jörgensen inviger dagen. Nytt för i år är den särskilda VIP-lunchen som arrangeras av Tillväxtverkets inkubatorprogram Startup-Sweden tillsammans med SVCA, med en panel med bland andra Damberg och ett antal investerare.

Tillväxtverket är medarrangör till Sweden Demo Day som en del av vårt uppdrag att stärka det svenska näringslivets digitalisering och stödja digitalt entreprenörskap, likt den särskilda satsningen på Startup Sweden programmet. Sweden Demo Day blir som en final med årets arbete i frågorna.

Tillväxtverkets Generaldirektör Gunilla Nordlöf.

- Det är glädjande att se att många av de bolag som har deltagit i Startup-Sweden nu har tagit nya kliv i sin affärsresa. Sweden Demo Day kan ses som årets final i arbetet med att stötta digitala startups från hela landet. Och satsningen fortsätter även 2018.

Digitaliseringen av näringslivet påverkar marknaden och konkurrenskraften, för alla företag, både etablerade och de nya som växer fram. Därför har Tillväxtverket ett uppdrag att jobba med dessa frågor.

- Vårt uppdrag är att stärka de svenska företagens konkurrenskraft, digitaliseringsfrågor är en viktig del av detta.