Följ Tillväxtverket

Kvinnors företagande uppmärksammas i hela landet

Pressmeddelande   •   Nov 05, 2012 10:00 CET

För tredje året genomförs Ambassadörsveckan. I hela landet pågår under 5 - 9 november ett 40-tal aktiviteter där ambassadörer för kvinnors företagande väcker intresse för entreprenörskap och sprider kunskap om företagande.

I Göteborg möter Handelshögskolans studenter i Göteborg ambassadörer för kvinnors företagande i Västra Götaland. I Halmstad, Hallands län, arrangeras workshops om entreprenörskap för gymnasieelever. I Malmö, Skåne, bjuds högskolestudenter in för att prata om företagande och möjliga framtidsvägar.

En rad olika seminarier, träffar och föreläsningar genomförs i hela landet. Dessutom kommer sju ambassadörer att blogga under ambassadörsveckan på http://entrepreneurstockholm.se/

 Vad händer i länen?

Läs mer om allt som händer i regioner och län under Ambassadörsveckan på:

www.tillvaxtverket.se/ambassadorsveckan

 

På webbplatsen www.ambassadorer.se finns mer information och där kan skolor, ideella organisationer, nätverk m fl kostnadsfritt boka en föreläsning. Kvinnor som funderar på at starta eget kan boka ett personligt möte med en ambassadör för kvinnors företagande.

 

Tillväxtverket underlättar förnyelse i företag och regioner, och gör det enklare för företag. Tillväxtverket är en nationell myndighet.  En av myndighetens insatser är programmet Främja kvinnors företagande som ska bidra till att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv genom att fler företag drivs och utvecklas av kvinnor. Läs mer på www.tillvaxtverket.se/kvinnorsforetagande

Följ programmet på https://twitter.com/#!/kvinnftg

 

Ytterligare information:

Carin Persson, projektledare ambassadörer för kvinnors företagande 08-681 91 46 carin.persson@tillvaxtverket.se

 

 

                                                                                              

Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i åtta regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Bifogade filer

PDF-dokument