Följ Tillväxtverket

Svenska Visualization Park Europamästare i Entreprenörskap

Pressmeddelande   •   Nov 16, 2012 13:48 CET

Igår tog svenska Visualization park hem vinsten i kategorin ”Investering i kunskaper” i EU-kommissionens årliga tävling i entreprenörskap ”European Entreprise Promotion Awards 2012” (EEPA).

 EEPA har instiftats av Europeiska kommissionen och är ett erkännande av goda insatser för att främja regionalt entreprenörskap.

Bland över fyra hundra tävlingsbidrag vann det svenska bidraget Visualization Park, Eksjö kommun, i kategorin ”Investering i kunskaper”. I denna kategori belönas regionala och lokala initiativ som förbättrar kompetensen inom entreprenörskap, yrkesområden, teknik och företagsledning.

 -  Digital visualisering är ett spännande tillväxtområde som kommer att få stor betydelse inom forskning, utveckling, upplevelser och kunskapsöverföring. Sverige har förutsättningar att ta en internationellt framträdande position inom området. I Eksjö har nya företag, produkter och lösningar vuxit fram i och med Visualization Parks arbete, säger Anneli Sjögren, avdelningschef på Tillväxtverket.

-   Vi är mycket glada för utmärkelsen European Enterprise Promotion Award 2012 som uppmärksammar vårt arbete med att stimulera entreprenörskap och teknik-spridning inom det spännande området digital visualisering. Vi kommer att ha stor nytta av utmärkelsen och uppmärksamheten och kommer nu att satsa stenhårt på att internationalisera verksamheten. Utmärkelsen EEPA 2012 kommer att öppna många nya dörrar, säger Joakim Falkäng, Visualization Park.

 Visualization Park i Eksjö är en samlingsplats för företag som jobbar inom visualiserings-industrin. Både etablerade företag och nya entreprenörer kan få hjälp med affärsutveckling, stöd vid kommersialisering och uppbyggnad av företag, finansieringsmöjligheter samt stöd till fortsatt tillväxt och utveckling i en kreativ miljö. Över tio nya visualiseringsföretag etableras varje år.

EU:s regionala strukturfondsprogram Småland och Öarna, som Tillväxtverket är förvaltande myndighet för, är en av projektets finansiärer. Projektet är även medfinansierat av Eksjö kommun.

Läs mer om de regionala strukturfondsprogrammen här

Läs mer om Visualization Park här

Ytterligare information

Sigbritt Larsson, Nationell kontaktperson för European Enterprise Awards, 08-681 92 53

Anneli Sjögren, Avdelningschef Entreprenörskap och företagsutveckling, 08-681 96 91

Joakim Falkäng, Visualization Park, 0763-92 82 70

 

Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i åtta regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.