Följ Tillväxtverket

De vann Creative Business Cup

Nyhet   •   Jun 12, 2015 07:30 CEST

Med motiveringen; "En idé som förlitar sig på kreativa egenskaper för att skapa samspel över generationer och användargenererade processer, med sikte på morgondagen" utsågs Codarica till vinnare av Creative Business Cup Sverige.

Codarica gör roliga spel som lär ut grunderna i programmering för barn i åldern 6-8 år. Bakom företaget Codarica står Lovisa Levin, Sanna Nilsson, Rosalyn Knapp och Marcus Lindström.

Internationell final i Köpenhamn

Den internationella finalen går av stapeln i Köpenhamn och där kommer Codarica representera Sverige i Creative Business Cup. Där tävlar de mot bidrag från ett 60-tal länder om titeln världens bästa kreativa entreprenörer under Global Entrepreneurship Week.

Tech Farm och Told By

På andra plats kom Tech Farm representerade av Lisa Renander. På tredje plats Told By som drivs av Martin Odh och Camilla Van der Meer Söderberg.

De bidrag som i svenska uttagningen placerade sig på andra och tredje plats bjuds även de med till Köpenhamn och tävlar bland annat om specialpriser i kategorierna Smart Sustainable Living och Health