Följ Tillväxtverket

Korttidsarbete: Över 15 000 ansökningar inkomna det första dygnet

Pressmeddelande   •   Apr 08, 2020 10:15 CEST

Intresset för att ansöka om stöd för korttidsarbete var under det första dygnet stort. Fler än 15 000 ansökningar kom in till Tillväxtverket och webbplatsen hade cirka 100 000 besökare.

- Allt har gått enligt plan, ansökningarna har kunnat skickas in utan störningar redan från start. Det har periodvis varit stort tryck på supporten men vi jobbar hårt för att alla ska få den hjälp de behöver, säger Tim Brooks, chef för avdelningen Företag på Tillväxtverket.

Tillväxtverket fick uppdraget från Regeringen att hantera stödet för korttidsarbete den 16 mars. Sedan dess har ett omfattande informationsmaterial tagits fram på webbplatsen, en ny digital ansökningstjänst har byggts och en ny organisation med handläggare formats.

- Jag är väldigt stolt över att vi på så kort tid har lyckats bygga ett system och rigga en organisation, säger Tim Brooks.

Statistiken för inkomna ansökningar presenteras endast på aggregerad nationell nivå, inte på läns- eller kommunnivå.

Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.