Följ Tillväxtverket

​Nu har ansökan om stöd för korttidsarbete öppnat

Pressmeddelande   •   Apr 07, 2020 10:51 CEST

Under morgonen idag den 7 april har ansökan om stöd till korttidsarbete öppnat. Intresset har varit stort med många besökare på webbplatsen redan från tidig morgon.

- Vi vet att det finns ett stort behov för många företag av att få tillgång till det här stödet snabbt, men jag vill understryka att man behöver ta sig tid och säkerställa att ansökan är korrekt. Det är viktigare än att den kommer in första dagen, säger Tim Brooks, chef för avdelningen Företag på Tillväxtverket.

Ansökan öppnades på tisdagsmorgonen och statistik från webbplatsen visar att sidorna om korttidsarbete redan de första timmarna haft tusentals besökare.

- Söktrycket kommer att vara stort och vår ambition är att ha en snabb handläggning. Vi har riggat en organisation som ska ta hand om ansökningar och agera support till de företag som behöver hjälp med sin ansökan, säger Tim Brooks.

Ansökan görs på webben och är tillgänglig dygnet runt. Telefonsupport för företagare och företagsfrämjare som har frågor om korttidsarbete finns tillgänglig på 08-681 92 98 mellan klockan 08:00-16:00. All information om korttidsarbete och hur man ansöker finns på Tillväxtverkets webbplats. 

Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.