Följ Tillväxtverket

Webbsända seminarier förenklar för blivande företagare

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2014 15:12 CEST

På vägen mot att starta sitt företag behöver den blivande företagaren ha kontakt med flera myndigheter. För att underlätta den processen har sju myndigheter tagit fram webbseminarier som kommer att direktsändas.

Deltagarna har också möjlighet att ställa frågor i realtid genom en chattfunktion. Det enda som krävs är en bredbandsuppkoppling, dator, mobiltelefon eller läsplatta med högtalare. Webbseminarierna är en ny tjänst inom myndighetssamarbetet Verksamt.se och ett komplement till Starta företag-dagen. Webbseminarierna sänds i fem olika avsnitt.

Din affärsidé: Tips och idéer om hur du kan tänka när du ska forma din affärsidé och om nyttan med en affärsplan. Medverkande myndigheter är Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen.

Företagsformer: Enskild firma eller kanske ett aktiebolag? Är du ensam eller är ni fler som ska starta tillsammans? Medverkande myndigheter är Bolagsverket, Skatteverket och Försäkringskassan.

Skatter, tullavgifter: Hur fungerar det med skatter och avgifter för mig som företagare? Vad får jag kvar när allt är betalt? Vad gäller om jag ska importera? Medverkande myndigheter är Skatteverket och Tullverket.

Företagsnamn och varumärke: Vad ska ditt företag heta och vad får det heta? Hur skyddar du ditt företagsnamn och varumärke? Bolagsverket och Patent- och registreringsverket ger dig förutsättningar och tydliga exempel.

Registrering: Här får du veta hur du enklast går tillväga när du ska registrera ditt företag. Bolagsverket och Skatteverket guidar dig genom det här avsnittet.

Webbseminarierna startar den 14 april. Besök verksamt.se för anmälan och mer information. Bakom satsningen står Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Patent- och registreringsverket, Skatteverket, Tillväxtverket och Tullverket.

-Vi ser webbseminarierna som ett viktigt tillskott i myndighetssamarbetet för att nå ut till fler blivande företagare. Det ska vara enkelt att starta och utveckla företag i Sverige, säger Anna Johansson, enhetschef för Företagsinformation på Tillväxtverket.


Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft – genom att skapa bättre förutsättningar för företagande och för attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.


Ytterligare information

 Anna Johansson, enhetschef Företagsinformation 08-681 95 58


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Bifogade filer

PDF-dokument